Askespredning

« Tilbage
Dato: 1. januar 0001
Flere og flere vælger at få deres aske spredt, efter de er blevet brændt.

Det er en smuk og meget personlig handling for dem, der havde et særligt forhold til naturen eller for dem, der ikke ønsker et gravsted, der skal vedligeholdes.

I forhold til det sidste, er det vigtigt, at du og dine nærmeste taler om jeres behov - bliver det svært ikke at have et gravsted, hvor man kan få afløb for sorgen og mindes personen, der er gået bort, eller kan man mindes personen uden at have et fast sted at kanalisere minderne hen?

Der er også en række regler, der skal tages hensyn til, når vi taler askespredning - dem har Kirkeministeriet lavet en fin oversigt over her.

Er du i tvivl om reglerne, kan du altid spørge din bedemand - han eller hun har helt styr på dem.
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
21. februar 2023
Nervøs for deltagelse til en begravelse?
Skal du deltage til en begravelse og er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig? Det kan være, at det er første gang eller længe siden, at du er blevet inviteret til en begravelse og er nervøs for bestemte regler, traditioner, eller hvordan du skal agere ift. de pårørende.
Læs indlæg
19. oktober 2022
Personlige genstande i kisten
Gennem menneskets rejse i livet tildeler vi ofte genstande en personlig værdi, eller vi knytter os til noget, som kan have en helt særlig betydning for os.
Læs indlæg
12. september 2022
Død og sorg fra et barns synspunkt
Når en person i familien eller en nær ven, som har været meget tæt med et barn går bort, er det vigtigt at vide, hvordan børnene opfatter døden
Læs indlæg