Dit digitale eftermæle

« Tilbage
Dato: 1. januar 0001
I dag er mange af os på en lang række sociale medier - det er her, vi holder kontakten med hinanden og her, vi uploader billeder og videoer samt andre minder med værdi for os.

Det er dog en god idé at tage stilling til, hvad der skal ske med dine digitale fodaftryk, når du er gået bort. Skal du notere dine adgangskoder og brugernavne til en betroet ven eller familiemedlem, så de kan lukke dine profiler, når du er død? Skal dine sociale medier leve videre, så dine pårørende kan skrive små hilsner til dig?

På nogle (sociale) medier som for eksempel Facebook eller Google kan du vælge en "eftermælekontakt", som kan gøre krav på din profil og dine oplysninger, når du er gået bort.

En anden mulighed er at udfylde Min Sidste Vilje med de relevante oplysninger, dine pårørende skal bruge for at tage sig af din digitale arv.

Uanset hvad er det en god idé, at du overvejer - og taler med dine nærmeste om - hvad der skal ske med din digitale arv, når du er gået bort.
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
21. februar 2023
Nervøs for deltagelse til en begravelse?
Skal du deltage til en begravelse og er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig? Det kan være, at det er første gang eller længe siden, at du er blevet inviteret til en begravelse og er nervøs for bestemte regler, traditioner, eller hvordan du skal agere ift. de pårørende.
Læs indlæg
19. oktober 2022
Personlige genstande i kisten
Gennem menneskets rejse i livet tildeler vi ofte genstande en personlig værdi, eller vi knytter os til noget, som kan have en helt særlig betydning for os.
Læs indlæg
12. september 2022
Død og sorg fra et barns synspunkt
Når en person i familien eller en nær ven, som har været meget tæt med et barn går bort, er det vigtigt at vide, hvordan børnene opfatter døden
Læs indlæg