Kister

« Tilbage
Dato: 17. april 2021
I mange år har den klassiske, hvide kiste været foretrukken til begravelser og bisættelser. Den hvide kiste er enkel og kommer med fine dekorationer som for eksempel guirlander på siden og/eller kors på låget.

Det seneste stykke tid har kister i alternative materialer og farver også vundet indpas blandt dem, der planlægger deres egen afsked og dem, der ønsker at give den sidste afsked for deres kære et unikt islæt.

Af alternative materialer kan for eksempel nævnes forskellige træsorter/naturkister såsom:
  • Ask
  • Bambus
  • Eg
  • Fyrretræ
  • Kirsebærbejdset
  • Mahogni
Nogle kisteproducenter tilbyder herudover at male kisten i en speciel farve - du skal bare oplyse RAL-farvekoden, og så er mulighederne nærmest uendelige.

Til sidst kan du som noget helt unikt vælge at få håndmalet en kiste med et helt personligt motiv - om det er logoet fra favorit-fodboldklubben, yndlingsblomsten, afdødes højtelskede kæledyr eller et helt særligt citat, der skal males på kisten, er underordnet - alt kan lade sig gøre.

Det senste skud på stammen er Orbit-kisten, som er lavet af 100 procent genbrugsmateriale, og som mange allerede har bedt deres bedemand om at bestille hjem - læs mere om Orbit-kisten her.

Kig galleriet herunder igennem og lad dig inspirere af de mange klassiske, unikke og personlige kister.
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
21. februar 2023
Nervøs for deltagelse til en begravelse?
Skal du deltage til en begravelse og er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig? Det kan være, at det er første gang eller længe siden, at du er blevet inviteret til en begravelse og er nervøs for bestemte regler, traditioner, eller hvordan du skal agere ift. de pårørende.
Læs indlæg
19. oktober 2022
Personlige genstande i kisten
Gennem menneskets rejse i livet tildeler vi ofte genstande en personlig værdi, eller vi knytter os til noget, som kan have en helt særlig betydning for os.
Læs indlæg
12. september 2022
Død og sorg fra et barns synspunkt
Når en person i familien eller en nær ven, som har været meget tæt med et barn går bort, er det vigtigt at vide, hvordan børnene opfatter døden
Læs indlæg