Musik/salmer

« Tilbage
Dato: 16. april 2021
Mange vælger at synge salmer eller sange ved en begravelse/bisættelse, som fortæller noget om afdøde, eller som havde en stor betydning for vedkommende.

Det står frit for, hvilken slags salmer eller sange, der kan spilles til højtideligheden. Bliver højtideligheden holdt i en kirke, har præsten dog vetoret, når det kommer til musikvalg.

Her finder du en liste over salmer, der kan synges til en højtidelighed. Når det kommer til sange, anbefaler vi dig at vælge en, der betyder eller har betydet noget for personen, der er gået bort.

Her kan du for eksempel tale med vedkommende, hvis denne stadig lever, eller du kan tale med andre pårørende og dele jeres tanker om hvilken sang, der kan skabe en smuk ramme om den sidste afsked.
 

Salmer:

  • Altid frejdig når du går
  • Den signede dag med fryd vi ser
  • Dejlig er jorden
  • Her vil ties, her vil bies
  • Nu falmer skoven trindt om land
  • Sorrig og glæde
  • Du som har tændt millioner af stjerner
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
21. februar 2023
Nervøs for deltagelse til en begravelse?
Skal du deltage til en begravelse og er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig? Det kan være, at det er første gang eller længe siden, at du er blevet inviteret til en begravelse og er nervøs for bestemte regler, traditioner, eller hvordan du skal agere ift. de pårørende.
Læs indlæg
19. oktober 2022
Personlige genstande i kisten
Gennem menneskets rejse i livet tildeler vi ofte genstande en personlig værdi, eller vi knytter os til noget, som kan have en helt særlig betydning for os.
Læs indlæg
12. september 2022
Død og sorg fra et barns synspunkt
Når en person i familien eller en nær ven, som har været meget tæt med et barn går bort, er det vigtigt at vide, hvordan børnene opfatter døden
Læs indlæg