Personlige genstande i kisten

« Tilbage
Dato: 19. oktober 2022
Gennem menneskets rejse i livet tildeler vi ofte genstande en personlig værdi, eller vi knytter os til noget, som kan have en helt særlig betydning for os. Det kan eksempelvis være et halssmykke fra én, som har stået os meget nær eller måske en bamse fra et barn eller en forælder. 

Det kan bl.a. være fordi, at tingene beriger os med et bestemt minde, hvor man kommer tilbage til en helt særlig situation, som man gerne vil tage med på den sidste rejse. 

Forskel på begravelse og bisættelse
 

Afdøde må gerne have flere genstande med ned i kisten, som pårørende kunne ønske at give med på den sidste rejse. Der er dog enkelte regler for, hvad der er tilladt at have med i kisten, som den pårørende eller døende skal være opmærksom på.


Tommelfingerreglen for begge er dog, at de ting, som kommer ned i kisten skal være let forgængelige og at man skal tage højde for jordforureningen. Du må eksempelvis gerne lægge pude, tegninger, bamser, dagbøger, fotos og afskedsbreve ned i kisten uanset om kisten skal begraves eller bisættes. 

Dog må man ikke medtage noget, som kan forurene jorden, hvilket kan være større ting af plastik eller metal. Skal en afdød kremeres må man ikke medtage ting af glas eksempelvis en glasvase eller billeder i en glasramme, som kan ødelægge ovnen. 


Ydermere må man ikke lægge gasfyldte beholdere ned i kisten, lukkede flasker eller brugbare pengesedler. Har afdøde et kæledyr eksempelvis en hund, må hunden ikke komme ned i kisten, da hunde og andre kæledyr skal begraves på en separat kirkegård for kæledyr. 

Har du yderligere spørgsmål til, hvad man må have på i en kiste eller hvilke genstande, som man må medtage i graven eller ved kremering? Så anbefaler vi at du rådfører dig hos din valgte bedemand. 
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
21. februar 2023
Nervøs for deltagelse til en begravelse?
Skal du deltage til en begravelse og er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig? Det kan være, at det er første gang eller længe siden, at du er blevet inviteret til en begravelse og er nervøs for bestemte regler, traditioner, eller hvordan du skal agere ift. de pårørende.
Læs indlæg
19. oktober 2022
Personlige genstande i kisten
Gennem menneskets rejse i livet tildeler vi ofte genstande en personlig værdi, eller vi knytter os til noget, som kan have en helt særlig betydning for os.
Læs indlæg
12. september 2022
Død og sorg fra et barns synspunkt
Når en person i familien eller en nær ven, som har været meget tæt med et barn går bort, er det vigtigt at vide, hvordan børnene opfatter døden
Læs indlæg